چرا حقوق برنامه نویس ها پایین است؟
بالا ترین سطح حقوق در ایران مطعلق به رشته پزشکی است درصورتی که در دنیا اینطور نیست رشته قعالیت کاری ثروتمند ترین افراد دنیا:
- جف بروس – موسس سایت آمازون
- بیل گیتس – موسس شرکت مایکروسافت
- وارن بوفی – سرمایه گذار شرکت Berkshire Hathaway
- برنارد آرنالت – طراح مد و فشن
- مارک زاکربرگ – موسس شبکه اجتماعی فیسبوک
اگه به لیست بالا نگاهی بیاندازید میبینید که از 5 نفر بالا 3 نفر در رشته IT فعالیت دارند و جالب اینجاست که حتی در 20 ثروتمند دنیا یک نفر هم رشته جراحی یا پزشکی را دنبال نمیکند پس این رشته در دنیا بسیار پول ساز است ولی چرا در ایران اینگونه نیست؟
مشکلات برنامه نویس ها در ایران :
- ارائه نادرست
- سطح علمی بالا ایرانی ها
- توهم برنامه نویسی
- زبان انگلیسی
- گستردگی رشته IT
ارائه نادرست
یکی از مشکلات برنامه نویس ها این است که نمیتوانند محصول خود را بخوبی ارائه دهند. و این واقعا برای یک برنامه نویس ضرر دارد در اکثر رشته ها میبینیم که یک محصول یا کاری که انجام میدهند را به خوبی هرچه تمام تر ارائه میکنند یعنی یک فرد 20 دقیقه برای پروژه وقت گذاشته و 1 ساعت در مورد این پروژه توضیح میدهد ولی اکثر برنامه نویس ها شاید یک پروژه بنویسن 6 ماه زمان ببره ولی دست آخر 20 دقیقه هم نمیتونن درمورد پروژه صحبت کنند اکثرا هم فکر میکنند خود کارفرما باید بداند که پروژه قرار است چه کاری انجام دهد.
سطح علمی بالا مردم در ایران
از دیگر مشکلات برنامه نویس ها در ایران این است که سطح علمی IT مردم در ایران از دنیا بالا تر است (بجز کسانی که در این رشته فعالیت کاری یا تحصیلی دارند) و این مشکل بوجود می آید که مشتری فکر میکند خود میتواند برنامه نویسی کند و با کامپوننت های آماده کار خود را راه میاندازد ولی این پروژه ساخته شده حرفه ای نیست زیرا اصلا مهندسی نشده است و در خیلی از مواقع قابل توسعه نیست و حتی امکان دارد وسط کار خراب هم بشود و دیگر کار نکند.
توهم برنامه نویسی
توهم برنامه نویسی در بعضی افراد مشکل بعدی این حرفه است، توهمی که ناشی از دانش و توانایی کم و نگاه سطحی به برنامه نویسی است. با یادگیری کامپوننت های آماده و کپی کردن سورس کد نمیتوان گفت فرد برنامه نویس است، ولی این افراد به راحتی و با اعتماد به نفس بالای خود میگویند ما برنامه نویس هستیم و پروژه هم میگیرند ولی وقتی پروژه بزرگ است یا حرف از سرعت و امنیت می آید این افراد وسط کار به این مشکلات پی میبرند و پروژه را نا تمام ، خاتمه میدهند.
زبان انگلیسی
تعداد زیادی سایت و مراجع آموزش برنامه نویسی در ایران میباشد که به صورت کاملا فارسی برنامه نویسی را یاد میدهند و همین برنامه نویس ها در شرکت ها هم مشغول به کار هستند.
پس چرا اگر زبان خوبی نداشته باشیم نمیتوانیم پیشرفت خوبی هم داشته باشیم؟
اگر در زبان انگلیسی قوی باشید که چه بهتر میتوانید از سایت های رایگان، برنامه نویسی را دنبال کنید و تکنلوژی های جدید را یادبگیرید. اما برای پیشرفت در زمینه برنامه نویسی باید در حدی تسلط داشته باشید که بتوانید با سایت ها و مقالاتی که برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر به آنها نیاز دارید به خوبی ارتباط برقرار کنید وبرداشت صحیح و کاملی از آن پیدا کنید .برای مثال زمانیکه برای پیدا کردن راه حلی به سایت stack overflow مراجعه میکنید بتوانید به راحتی مشکل خود را حل کنید. در کل نیاز ما براین است که درک مطلب بالایی داشته باشیم نه این که مکالمه خوبی داشته باشیم.
گستردگی رشته IT
یکی دیگر از مشکلات برنامه نویسی گستردگی آن است و یک فرد در شروع نمیتواند به خوبی تصمیم برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی را داشته باشد و این در مشتری ها هم صدق میکند زیرا مشتری ها هم از انبوه اطلاعاتی برنامه نویسی خبری ندارند و وقتی میخواهند به عنوان مثال یک وبسایت خریداری کنند نمیدانند که چه زبانی بهتر است و برنامه نویس ها هم هرکدام میگویند زبانی که ما مینویسم بهتر است و مشتری در اکثر مواقع گیج میشود و نمیتواند تصمیم درست را بگیرد.
نتیجه گیری:
تمام این مشکلات دست به دست هم میدهند تا برنامه نویس ها حقوق پایینی داشته باشند و برای اینکه حقوق بالایی در رشته برنامه نویسی داشته باشید نیاز به خلاقیت ، صبر و حل کردن اکثر مشکلات بالا را دارند. امیدوارم روزی برسد که برنامه نویس های ایرانی به صدر ثروتمند ترین افراد دنیا برسند.
برچسب ها :
اطلاعات پست
- نویسنده : علی مشهدی
- دسته : عمومی
- تاریخ انتشار : 1398/02/26
- بازدید : 1063
- نظر : 0
- لینک کوتاه :