10-مورد-از-بهترین-فریم-ورک-های-جاوا-اسکریپت

10 مورد از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت

فریم ورک های جاوا اسکریپت: 10 مورد از بهترین فریم ورک ها برای تولید اپلیکیشن های مدرن وب

آیا تا به حال با استفاده از جاوا اسکریپت به تولید اپلیکیشن های وب پرداخته اید؟ در دوره ی توسعه ی سریع اپلیکیشن ها، نیاز است تا از بهترین راه های توصعه ی اپلیکیشن اطلاع داشته باشیم و اینجا جایی است که فریم ورک های جاوا اسکریپت به کار گرفته می شوند. فریم ورک های جاوا اسکریپت استخوان بندی اصلی توسعه ی صفحات وب هستند و برنامه نویسان را قادر می سازند تا به راحتی جاوا اسکریپت ها و HTML های قدرتمند طراحی تولید کنند.
با وجود تلاش های فراوان انجام شده و توصعه ی بسیار پیچیده ی کدها، در سال های اخیر همچنان از جاوا اسکریپت با jQuery به منظور تولید رابط های کاربری پیچیده ی وب استفاده شده است.
استفاده از فریم ورک های جاوا اسکریپت به شما این فضا را می دهد تا بدون نگرانی در مورد پیچیدگی های کدنویسی و عیب یابی از کدها، بر روی المان های تعاملی رابط کاربری خود تمرکز کنید.
بیشتر فریم ورک های جاوا اسکریپت بر روی الگوی طراحی MVC کار می کنند. الزامی برای کار بر روی MVC نیست و جایگزین های فراوانی برای آن وجود دارد و می توان از میان الگوهای طراحی MVVM، MVP و* MV بسته به نیاز پروژه، الگوی طراحی مناسب را انتخاب نمود.
امروزه فریم ورک های جاوا اسکریپت همچون قارچ همه جا موجود هستند. در اینجا می خواهیم به 10 مورد از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت اشاره کنیم که به دلیل ویژگی های ارزشمندشان در میان کدنویسان وب از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند و می توان با استفاده از آنها اپلیکیشن های وب بسیار با کیفیت و دارای ویژگی های مناسب تولید نمود.

1) Angular.js

Angular.js

Angular.js یکی از محصولات گوگل است که به نوعی می توان آن را پدر فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت نامید. این فریم ورک اولین بار در سال 2009 منتشر شد و به عنوان یک فریم ورک منبع باز در تحت لیسانس MIT در اختیار عموم قرار گرفت. از آن تاریخ تا کنون رشد این فریم ورک فراتر از تصور بوده است. فریم ورک Angular.js در حال حاضر بزرگترین انجمن کدنویسان را دارا می باشد و توصعه دهندگان وب برای تولید اپلیکیشن های صفحات وب بیشتر از این فریم ورک بهره می گیرند.
فریم ورک AngularJS با اضافه کردن ویژگی های مورد نیاز برای تولید نماهای (view) دینامیک قدرتی فوق العاده به HTML داده است. این فریم ورک با توجه به دستورات موجود درون آن ویژگی های HTML را گسترش داده است. گسترش ویژگی های HTML با استفاده از AngularJS بسیار ساده است. شما می توانید از دستورالعمل استاندارد AngularJS استفاده نمایید و یا بصورت سفارشی (custom) از آن بهره گیری کنید.
هنگامی که کامپایلر Angular اقدام به کامپایل و رندر کردن HTML بر روی رابط کاربری می نماید، در DOM دستکاری هایی صورت می گیرد و تمامی ویژگی های دستوری مورد نظر به آن اضافه می شود. البته این مورد تنها یکی از جنبه هایی است که AngularJS بوسیله ی آن می تواند برنامه های وب را توانمند تر کند.
هنگامی که کاربر با رابط کاربری تعامل می کند و یک ورودی فراهم می نماید، مدل و نمایش (view) آن با هم هماهنگ می شوند. همچنین منطق مدل به اجرا در می آید و DOM به روز می شود.
حالت بر عکس این موضوع هم اتفاق می افتد به طوری که اگر مدل به روز شود، view نیز دوباره رندر می گردد. این موضوع می تواند توسعه دهندگان وب را از کدنویسی های ملال آور برای دستکاری DOM خلاص کند.
اگرچه فریم ورکی با نام ReactJS که به تازگی منتشر شده است به نظر رقیبی برای AngularJs به حساب می آید اما AngularJs همچنان بازار را در اختیار دارد و همراه با افزایش تقاضاها در حال رشد می باشد. دلیل اصلی رشد پیاپی AngularJs بهبود های پی در پی و پیشرفت های آن در نسخه های جدید منتشر شده می باشد.

2) React.js

React.js

چه چیزی باعث شده است که رابط کاربری فیسبوک و اینستاگرام تا این اندازه قدرتمند باشند؟ React.js به عنوان فریم ورک جاوا اسکریپت این امکان را برای فیسبوک و اینستاگرام فراهم آورده که رابط کاربری بسیار قدرتمندی داشته باشند. این موضوع به ما نشان می دهد که با استفاده از React.js می توانیم اپلیکیشن های بسیار قدرتمند در مقیاس های بسیار بزرگی را طراحی و راه اندازی کنیم.
React.js اولین بار در سال 2013 تحت لیسانس BSD و بصورت منبع باز انتشار پیدا کرد. انجمن های بحث و گفتگو و پشتیبانی از این فریم ورک به سرعت رشد کرد به طوری که می توان گفت رشد استفاده از این فریم ورک سریعتر از تمام فریم ورک های دیگر از زمان پیدایش آنها بوده است. امروزه کاربران می توانند با صرف زمانی اندک از منابع و آموزش های پیرامون React و همچنین کتابخانه های آن بهره مند شوند و به سرعت از آنها استفاده نمایند.
ReactJS در رندر کردن رابط های کاربری پیچیده با عملکرد بالا در مقایسه با دیگر فریم ورک ها بهترین عملکرد را دارا می باشد. چارچوب اصلی در پشت ساختار React از مفاهیم DOM مجازی استخراج شده است. ReactJS از یک DOM مجازی بهره گیری می نماید بطوری که می تواند هم در سمت سرور و هم در سمت کلاینت رندر شود و بین عقب و جلو ارتباط برقرار نماید.
هنگامی که دستکاری داده ها دینامیک و پیچیده می شود، نحوه ی عملکرد در دستکاری های DOM سمت کلاینت فشرده می گردد.
رویکرد React برای پاسخگویی به این موضوع به صورت زیر می باشد:

  1. رندر نمودن DOM مجازی در سمت سرور.
  2. مقایسه ی DOM مجازی با DOM واقعی مرورگر و کشف تفاوت های آنها.
  3. به روز رسانی تفاوت های انتخاب شده با توجه به DOM مرورگر به جای رندر نمودن مجدد تمامی DOM

یکی دیگر از مزیت های بزرگ react این است که می توان از قطعات واکنشی (reactive components) مجددا استفاده نمود. کتابخانه های قطعات react در سراسر برنامه می توانند تولید شوند و مورد استفاده قرار گیرند و در دسترس عموم قرار داده شوند.
به عنوان یک مثال خوب می توان یاد آور شد که فریم ورک Material-UI طراحی متریال های گوگل را با استفاده از قطعات react پیاده سازی می نماید.

3) Vue.js

vue.js

Vue.Js در سال 2014 به عنوان یک فریم ورک منبع باز جاوا اسکریپت تحت لیسانس MIT منتشر شد.
VueJs یک فریم ورک نسبتا جدید می باشد و جاذبه ی زیادی در میان انجمن های کدنویسی داشته است. VueJs با الگوی طراحی MVVM کار می کند و از یک API ساده برخوردار می باشد. VueJs در به حداقل رسانی کدها بصورت افراطی عمل کرده است که این موضوع به شما اجازه می دهد از ماژول های انتخابی خودتان بسته به نیاز پروژه بهره گیری نمایید.
Vue با الهام از فریم ورک های AngularJS، ReactiveJs، knockoutJS و RivetsJS تولید شده و مدل و view را با اتصال داده ی دو طرفه به روز می نماید.
اگر چه اکنون Vue قابلیت رقابت با فریم ورک هایی همچون Angular و Ember را ندارد اما از پتانسیل خوبی برای تبدیل شدن به یکی از قدرتمند ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت برخوردار است و احتمالا در آینده جای خود را در این بازار باز خواهد کرد. این فریم ورک از زمانی که انتشار پیدا کرده است به طور مرتب توسط سازندگانش به روز می شود و از این لحاظ وضعیت بسیار مناسبی در مقایسه با دیگر فریم ورک ها دارد.

4)Mercury.js

Mercury.js

امروزه شاهد انتشار سریع فریم ورک های جدید جاوا اسکریپت هستیم به طوری که هیچگاه با این سرعت فریم ورک های جدید را مشاهده نمی کردیم. فریم ورک های امیدوار کننده، قطعا می توانند در لیست 10 فریم ورک برتر قرار بگیرند. Mercury.js یکی از این فریم ورک ها است که به تازگی انتشار پیدا کرده و به نظر آینده ی روشنی دارد.
Mercury توسط Raynos طراحی و تولید شده است و بصورت منبع باز و تحت لیسانس MIT در دسترس عموم قرار گرفته است. میزان رشد محبوبیت این فریم ورک فوق العاده بوده و در انجمن های کدنویسان جاوا اسکریپت پیوسته در مورد آن صحبت می شود.
Mercury فریم ورکی است که از react اقتباس شده است و بر روی DOM مجازی رندر می شود. این فریم ورک جاوا اسکریپت بسیار مدرن بوده و از ماژول های بسیاری برخوردار می باشد و می توان از آن برای پاسخ به نیاز های پروژه بهره گیری نمود.
با نگاهی به مفاهیم اساسی، اندازه ی جمع و جور، ماژول های فراوان، عملکرد مناسب و محبوبیت بالای این فریم ورک می توان گفت که در آینده Mercury جای ثابتی را در 10 فریم ورک برتر به خود اختصاص خواهد داد.

5) Aurelia.js

Aurelia.js

AureliaJS توسط Rob Eisenberg و تیمی که از دنیای Angular و Durandal جدا شده بودند ایجاد شده است. اگرچه Aurelia یک فریم ورک منبع باز است اما کتابخانه ها، ابزارها و فریم ورک های آن توسط شرکت Durandal پشتیبانی می شود.
Aurelia فریم ورکی است که در سال 2015 انتشار پیدا کرده است و برای استفاده کاملا آماده است. این فریم ورک قابلیت های Durandal را به طور گسترده ای بسط داده است و توسط Eisenberg به عنوان نسل جدید این فریم ورک به کاربران ارائه شده است. برای کدنویسانی که با Durandal و Angular سری 1 و 2 کار کرده اند، مسیر استفاده از Aurelia بسیار هموار و راحت است.
AureliaJS یک فریم ورک جدید است اما اگر بخواهیم منصفانه بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت را مورد ارزیابی قرار دهیم حتما باید به این فریم ورک نیز اشاره کنیم. این فریم ورک توسط جوامع پرسش و پاسخ بسیار حرفه ای پشتیبانی می شود و میراثی بزرگ در این رابطه برای خود بدست آورده است.
یک واقعیت مهم در مورد AureliaJS این است که این فریم ورک از بخش های مجزایی تشکیل شده و شامل کتابخانه های کوچک مستقل از هم می باشد. شما می توانید از تمامی فریم ورک در یک پروژه بهره بگیرید و یا تنها از کتابخانه هایی استفاده کنید که در پروژه به آنها نیاز دارید و یا حتی کتابخانه های مد نظرتان را گسترش دهید تا یک فریم ورک سفارشی جدید تولید کنید.

6) Ember.js

Ember.js

Ember.js یکی دیگر از فریم ورک های قدرتمند MVC جاوا اسکریپت است. Ember ابتدا در سال 2011 توسط Yehuda Katz به عنوان یک فریم ورک منبع باز تحت لیسانس MIT منتشر شد. برای تولید رابط های کاربری تعاملی، Ember به خوبی می تواند با React و Angular رقابت کند و همچنین از انجمن های پرسش و پاسخ فعالی که توسط کدنویسان هدایت می شود برخوردار است.
همانند AngularJS قاعده ی کلی برای انتقال داده در Ember بصورت دوطرفه می باشد. به طوری که هنگامی که مدل تغییر می کند نمایش (view) نیز به روز می شود و هنگامی که view تغییر می کند مدل نیز به روز می گردد و هر دو بصورت هماهنگ در تمامی زمان ها رخ می دهند.
Ember طوری مدیریت می شود که همواره در میان بهترین فریم ورک های جاوا اسریپت قرار داشته باشد و این کار را با به روز رسانی های قدرتمند پی گیری می نماید. اخیرا ماژول Fastboot.js به این فریم ورک اضافه شده است که امکان رندر نمودن DOM در سمت سرور را فراهم می کند، مفهومی که بسیار به آنچه که React برای رندر کردن UI پیچیده انجام می دهد شبیه است.
Ember همواره بهترین گزینه را از میان AngularJS (با اتصال داده ی دو طرفه) و ReactJS (با قابلیت رندر کردن سمت سرور) هدف قرار می دهد. انجمن هایی که از Ember پشتیبانی می کنند، همواره با به روز رسانی ها و ارائه ی ویژگی های فوق العاده این فریم ورک را قدرتمند تر می نمایند و پیش بینی می شود که روند پیشرفت این فریم ورک همچنان ادامه داشته باشد.

7) Backbone.js

Backbone.js

آیا به دنبال یک فریم ورک جاوا اسکریپت سبک و با قابلیت های مناسب هستید؟ Backbone.js بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این فریم ورک در سال 2010 توسط Jeremy Ashkenas. تحت لیسانس MIT بصورت منبع باز منتشر شد.
با نگاهی به برنامه هایی همچون Pinterest، Foursquare، Walmart، Disqus و Delicious می توان در مورد محبوبیت و قدرت این فریم ورک اظهار نظر نمود. این ها تنها زیرمجموعه ی کوچکی از کاربران backbone را تشکیل می دهند و لیست واقعی استفاده کنندگان از این فریم ورک در این مقاله نمی گنجد.
خوبی backbone در این است که این فریم ورک بسیار ساده بوده و اندازه ی بسته های آن بسیار کوچک می باشد و از طرف دیگر می توان کار با آن را به راحتی فرا گرفت. بدون هیچ وقفه ای می توانید با استفاده از فریم ورک Backbone در جاوا اسکریپت به تولید اپلیکیشن بپردازید.
Backbone بسیار انعطاف پذیر است و تنها در حد مینیمم در آن کدنویسی شده است و شما می توانید با اضافه کردن کدهای مد نظرتان یا با استفاده از فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت هر چیزی را تولید نمایید. حتی می توان با استفاده از Backbone به عنوان هسته ی اصلی، هر فریم ورک کاربردی را طرح ریزی و تولید نمود.
در ماه های گذشته میزان رشد استفاده از Backbone در مقایسه با Angular، Ember و حتی فریم ورک تازه منتشر شده ی React بسیار آهسته بوده است. دلیل این موضوع این است که چرخه ی پشتیبانی از این فریم ورک بسیار کند می باشد و به ندرت دیده می شود که برای قدرتمند تر کردن آن ویژگی های جدیدی به آن اضافه شود.
این فریم ورک در صورتی که به عنوان فریم ورک مکمل استفاده شود می تواند بسیار سودمند باشد اما نمی توان از آن به عنوان فریم ورک اصلی برای پروژه های وب استفاده نمود زیرا ویژگی های آن برای قرار گرفتن در هسته ی پروژه بسیار محدود است.

8) Meteor.js

Meteor.js

آیا علاقمند هستید که در محیط جاوا اسکریپت محض به طراحی اپلیکیشن های وب بپردازید؟ Meteor.js پلت فرمی است که شما می توانید با استفاده از آن به طور کامل و به سرعت برق و باد به طراحی اپلیکیشن های موبایل و وب در جاوا اسکریپت بپردازید. Meteor.js ابزاری است که تمامی ویژگی های مورد نیاز شما را برای رندر کردن فرانت اند (frontend)، توصعه ی بک اند (backend) منطق کسب و کار (business logic) و مدیریت پایگاه داده مهیا می کند.
Meteor توسط گروه توسعه ی Meteor معرفی شد. این فریم ورک ابتدا در سال 2012 به عنوان یک فریم ورک منبع باز و تحت لیسانس MIT به بازار عرضه شد.
از زمانی که MeteorJS منتشر شده است، میزان استفاده از آن بسیار گسترده شده و انجمن های پشتیبانی بسیار حرفه ای از آن پشتیبانی کرده اند. شما می توانید هزاران منبع معتبر و آموزش های مناسب درباره ی MeteorJS را در اینترنت پیدا کنید و برای افزایش قدرت این فریم ورک از بسته های سفارشی (custom packages) بهره گیری نمایید.
بهترین نکته در مورد MeteorJS این است که شما می توانید تنها با استفاده از جاوا اسکریپت تمامی مراحل توصعه ی اپلیکیشن مورد نظرتان را پیگیری نمایید و نیازی نیست که برای یادگیری موضوعات دیگر وقت صرف کنید. MeteorJS دارای ماژول های بسیار زیادی می باشد و بسته به نیاز، کاربران می توانند از بسته ها و کتابخانه های آن استفاده نمایند.
بسته های سمت سرور در node.js راه اندازی می شوند و شما برای دسترسی به پایگاه داده ی فریم ورک تنها به MeteorJS در جاوا اسکریپت نیاز خواهید داشت که این ویژگی اپلیکیشن های MeteorJS را به اپلیکیشن های وب real time تبدیل می کند.
از دیدگاه نحوه ی عملکرد، هر تغییری در پایگاه داده بصورت real time در UI بازتاب داده می شود و هیچگونه همپوشانی بین زمان پاسخگویی سرور وجود نخواهد داشت.

9) Knockout.js

Knockout.js

Knockout.js توسط Steve Sanderson در سال 2010 به عنوان یک فریم ورک منبع باز و تحت لیسانس MIT انتشار پیدا کرد. Knockout تحت الگوی طراحی MVVM کار می کند و این موضوع باعث شده است که این فریم ورک اندکی با Ember و Angular متفاوت باشد.
Knockout در زمان طلایی خود قرار دارد اما در مقایسه با سایر رقبای خود از جمله Angular، Ember و یا Backbone با نرخ کندتری رشد می کند. دلیل اصلی رشد آهسته ی این فریم ورک را می توان در عدم بهبود منظم و اضافه نکردن ویژگی های جدید به آن دانست.
انجمن های کدنویسان به آهستگی در حال گرایش به فریم ورک های React و Angular هستند. Knockout پشتوانه ی مناسبی دارد و می تواند به چرخه ی رقابت برگردد به این شرط که گروهی شروع به پرورش آن نموده و تکنولوژی های روز دنیای جاوا اسکریپت را به آن وارد نمایند.

10) Polymer.js

Polymer.js

Polymer.js داستان متفاوتی نسبت به دیگر فریم ورک ها دارد. Polymer.js در سال 2013 توسط گوگل انتشار پیدا کرد. هدف از انتشار این فریم ورک گسترش قابلیت های HTML با استفاده از مفهوم web components اعلام شد.
web components یک تکنولوژی مرورگر است که توسط W3C انتشار پیدا کرده که با استفاده از آن می توان المان های سفارشی HTML را بوجود آورد. برای مثال <audio> یک المان استاندارد در HTML5 است اما با استفاده از web components و تکنولوژی های وابسته ی آن شما می توانید به تولید المان های اختصاصی خودتان بپردازید همانند <my-audio>.
Polymer با استفاده از تکنولوژی های بر مبنای مرورگر شامل web components، ساختاری مشخص و قدرتمند برای تولید المان های سفارشی (custom)HTML فراهم نموده است.

جمع بندی

پدیده ی فریم ورک های جاوا اسکریپت بسیار جدید می باشد اما در چند سال اخیر با سرعتی شگفت انگیز رشد نموده است. فریم ورک های جاوا اسکریپت اکنون دیگر به عنوان پیش فرض برای تولید رابط های کاربری پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد بخصوص در مورد اپلیکیشن های صفحات وب (Single Page Web Applications) این موضوع بیشتر صدق می کند.

فریم ورک های مختلف مفاهیم و متدهای کار مختلفی دارند اما تمامی آنها تلاش می کنند تا مشکل کارکرد رابط های کاربری دینامیک پیچیده را به نحوی برطرف نمایند و اپلیکیشن های تک صفحه ای (single page applications) را سریعتر و کارآمدتر کنند.


برچسب ها :


اشتراک گذاری :