طراحی-اپلیکیشن-Native-و-Hybrid-چیست؟

طراحی اپلیکیشن Native و Hybrid چیست؟

امروزه کسانی که از تلفن های همراه هوشمند استفاده می کنند، فقط به دنبال لذت بردن از آن ها هستند. با رفتن به ایمیل، گشت و گذار در جوامع مجازی، خواندن کتاب، دیدن فیلم و گوش کردن موسیقی و خیلی کار های دیگر. اما کسانی که نرم افزار های مختلف تلفن های همراه را می سازند از دید دیگری به اپلیکیشن های تلفن های همراه نگاه می کنند.

 

طراحی اپلیکیشن Naitive و Hybrid چیست؟

در این مقاله قصد داریم مطالبی را درباره ی انواع مختلف اپلیکیشن موبایل، بیان کنیم.

تقسیم بندی اپلیکیشن های موبایل 

بطور کلی اپلیکیشن های موبایل به سه دسته تقسیم می‌شوند :

  1. اپلیکیشن های  Native
  2. اپلیکیشن های Hybrid

اپلیکیشن های Native چیست؟

در ساخت نرم افزارهای Native برای برنامه نویسی، از زبان اصلی سیستم عامل استفاده می شود. برای ساخت نرم افزار های اندروید، از زبان برنامه نویسی Java و برای ساخت نرم افزارهای آیفون از زبان برنامه نویسی Objective C استفاده می شود. بازدهی بالای نرم افزارهای Native بزرگ ترین مزیت آن هاست که شامل افکت‌های انیمیشن، روان کار کردن بخش‌ های مختلف برنامه، امکان استفاده از multi touch و خیلی موارد دیگر است. همه ی این موارد به دلیل دسترسی مستقیم به موقعیت‌ های حافظه و سخت‌افزار گوشی است.

اما ساخت این نرم افزار ها دشوار است و نیاز به این دارد که برای هر پلت فرم مختلف همانند اندروید، ios و ویندوز، برنامه نویسی و کد نویسی جداگانه ای انجام شود که این مورد نیاز به آشنایی کامل به برنامه نویسی دارد و همچنین بسیار زمان بر است. چرا که هر چند امکان دارد منطق و الگوریتم همگی یکی باشند اما مسلما SDK  و  APIهایی که برای هرکدام استفاده می‌ شود، متفاوت خواهند بود.

پس ساخت نرم افزار های Native، نیاز به زبان برنامه نویسی جداگانه برای هر پلت فرم دارد که باید شناخت کامل از آن ها داشته باشید و مجددا کد های برنامه خود را بنویسید.

مزایا و معایب طراحی اپلیکیشن Native

اما اگر بخواهیم به طور خلاصه مزایای این اپلیکیشن ها را بگوییم باید بگوییم که اولا این اپلیکیشن ها بدلیل کامپایل شدن برنامه، دارای سرعت بالایی هستند ثانیا در این اپلیکیشن ها امکان دسترسی به تمامی امکاناتی که سیستم عامل به برنامه‌نویس می‌دهد، وجود دارد و ثالثا از API های مختلف پشتیبانی می شود.

اما هزینه ی ساخت بالای این اپلیکیشن ها و دوباره نویسی کد های برنامه برای پلتفرم ‌های مختلف، از جمله مهم ترین معایب اپلیکیشن های Native است.


اپلیکیشن های Hybrid چیست ؟

طراحی این دسته از نرم افزار ها، ترکیبی از طراحی اپلیکیشن های Web و native است. اپلیکیشن های هیبرید همانند اپلیکیشن های Web‌ باید در مرورگر مشاهده شوند اما برای مشاهده برنامه، نیازی به مرورگر گوشی نیست و محتوای برنامه در قالب یک نرم افزار Native توسط WebView در اندروید و یا UIWebView  در  iOS، نمایش داده می شود. طراحی نرم افزار های هیبرید توسط HTML و CSS و JavaScript صورت می گیرد و پس از آن با استفاده از برخی از نرم افزار ها مانند Cordova به نرم‌افزار Native  تبدیل می‌شوند.

این روش توسعه نرم‌افزار نسبت به نرم‌افزارهای Native سریع تر و راحت ‌تر است به علاوه امکان رفع مشکلات و یا به روزرسانی نرم‌افزار بسیار راحت است و نرم افزار را می توان در هر زمان در هر بستری منتشر کرد.

با نرم افزار Cordova می توان اپلیکیشن های هیبرید را بدون کد نویسی دوباره، در بستر های مختلف منتشر کرد.

همانند اپلیکیشن های Native، با استفاده از اپلیکیشن های هیبرید، به تمامی امکانات سخت‌افزاری دستگاه امکان دسترسی وجود دارد اما به دلیل این که کد های برنامه های هیبرید، باید با مرورگر پردازش شوند، بازدهی این اپلیکیشن ها از بازدهی اپلیکیشن های Native کمتر است.

همانطور که گفته شد، اپلیکیشن های هیبرید را می توان با یکبار کد نویسی، در بستر های مختلف منتشر کرد و هم چنین امکان دسترسی به تمامی امکاناتی که سیستم ‌عامل به برنامه نویس می‌دهد، وجود دارد. به علاوه اپلیکیشن های هیبرید، دارای  Pluginهای متعددی هستند.


اپلیکیشن های  Native یا  Hybrid

امروزه بیشتر اپلیکیشن های طراحی شده یا به صورت Native طراحی شده اند یا به صورت Hybrid. به همین دلیل، در این قسمت به مقایسه ی اپلیکیشن های  Native و  Hybrid می پردازیم.

در هر دو نوع اپلیکیشن های Native و Hybrid ، امکانات و قابلیت ها شبیه به هم هستند اما در ​سرعت و بازدهی و نحوه ی کد نویسی با هم تفاوت دارند.

بازدهی نرم افزار های هیبرید کمتر از نرم افزار های Native است زیرا کد ها در مرورگر نرم افزار Native اجرا می شوند. اما سرعت کدنویسی در نرم افزار های هیبرید، بسیار بالاتر از نرم افزار های Native است.

Hybrid یا Native کدام یک بهتر است؟

چنانچه به زبان برنامه نویسی آشنایی کامل دارید، به سمت برنامه های Native بروید اما بدانید طراحی این اپلیکیشن ها بسیار زمان بر و سخت است ولی بازدهی این اپلیکیشن ها بسیار بالا تر است.

اما اگر شما یک طراح وب هستید و می‌خواهید همچنان طراح وب بمانید و علاقه ‌ای به یادگیری برنامه نویسی ‌های پیچیده ندارید پیشنهاد می کنیم به صورت Hybrid نرم ‌افزار های خودتان را طراحی کنید. زیرا یادگیری زبان برنامه نویسی جدید برای طراحان وب که به HTML5 و CSS و  JavaScript آشنا هستند، کار بسیار دشوار و زمان بری است.

برای تولید نرم‌افزارهای Hybrid می‌توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید :


نتیجه گیری

امروزه برای توسعه و پیشرفت در کسب و کار های مختلف، داشتن تنها یک وب سایت کفایت نمی کند و ابزار های جدید مانند نرم‌ افزارهای موبایل هم بسیار مهم هستند. برای این که بتوانید از مزایا و امکانات این ابزار های جدید استفاده کنید، باید نحوه ی طراحی آن ها را بیاموزید و در کم ترین زمان ممکن، یکی از این ابزار ها را برای توسعه کارتان، طراحی کنید. امیدواریم که مطالب این مقاله شما را با انواع اپلیکیشن های موبایل، آشنا کرده باشد


برچسب ها :


اشتراک گذاری :